Spicy Dark Chocolate Truffles (DK)

Opskrift af Erin Chapman af The Pie Co., Copenhagen

Disse supernemme chokoladetrøfler har et strejf af kanel og cayennepeber for et ekstra varmt, krydret twist.

(ca. 30-40 små stykker)

150 ml fløde
1 tsk stødt kanel
1/4 tsk sort peber
1/4 tsk cayenne peber (bruge 1/2 tsk, hvis du ønsker det mere krydret)
1/2 tsk salt
400 g mørk chokolade, hakket i stykker
25 g smør
50 g usødet kakaopulver
¼ tsk cayenne peber

Beklæd en 20x20cm fad med bagepapir.

I en mellemstor gryde kombinere fløde, kanel, sort peber, cayennepeber og salt.

Over medium varme, bring i kog under konstant omrøring.

Fjern fra varmen og tilsæt chokolade og smør. Stir indtil chokoladen er smeltet, og blandingen er glat.

Hæld chokolade blandingen i den klargjorte fad og chill i 1-2 timer, eller indtil sæt.

I en lille skål forberede overtrækket ved at kombinere kakaopulver og cayennepeber.

Skær chokoladen i bide-størrelse firkanter og roll i kakao blandingen indtil belagt og gentag med alle stykker. Du kan også rulle chokoladen i kugleform med hænderne (gøre dette hurtigt eller chokolade bliver for blød), og rul derefter kuglerne i kakao blandingen, indtil godt belagt og sted på en tallerken.

Opbevares i køleskab.

Spicy Dark Chocolate Truffles (ENG)

Recipe by Erin Chapman af The Pie Co., Copenhagen

These super-easy dark chocolate truffles have a hint of cinnamon and cayenne pepper for a warm and spicy twist.

(makes 30-40 bite-sized pieces)

150 ml whipping cream
1 teaspoon ground cinnamon
1/4 teaspoon black pepper
1/4 teaspoon cayenne pepper (use 1/2 teaspoon if you want it more spicy!)
1/2 teaspoon salt
400 g quality dark chocolate, chopped or broken into pieces
25 g butter
100 g unsweetened cocoa powder
¼ teaspoon cayenne pepper (optional)

Line a 20x20cm baking dish with parchment paper.

In a medium saucepan combine cream, cinnamon, black pepper, cayenne pepper and salt.

Over medium heat, bring to a boil, stirring constantly. Remove from heat and add chocolate and butter. Stir until chocolate is melted and mixture is smooth and shiny.

Pour chocolate mixture into the prepared baking dish and chill for 2-3 hours or until set.

In a small bowl prepare the coating by combining the cocoa powder and cayenne pepper.

Cut chocolate into bite-size squares and roll in the cocoa powder mixture, OR, using a teaspoon, scoop chocolate mixture out and roll into balls with your hands (do this quickly or chocolate will get soft). Roll the balls in the cocoa mixture until well coated and place on a lined plate or tray.

Chill until ready to serve.